Elektra onderdelen zelfbouw camper

Elektra onderdelen zelfbouw campers

Zelf elektra aanleggen in uw zelfbouw camper, kunt u dat? 

Ja, wij zijn van mening dat iedereen met wat technisch inzicht, het juiste gereedschap en handigheid dit zelf kan doen. U werkt met stroom, dus een juiste aanleg en goede producten zijn van belang. Wij zorgen voor een echt complete set onderdelen,  advies, duidelijke opbouwschema’s en ondersteuning tijdens uw project.

Hoe kiest u de juiste elektrische installatie voor uw zelfbouw camper? 

Het zijn uw wensen op het gebied van stroomgebruik die bepalen waar uw installatie aan moet voldoen. Waar de ene camperaar slechts een paar lampjes gebruikt en zijn telefoon oplaad, wil de andere camperaar volledige vrijheid om dagen vrij te staan in de natuur en ook zijn Nespresso apparaat te laten werken. Ondertussen mogen de accu’s natuurlijk niet leegraken.

U belt ons gewoon op om te sparren over het juiste elektrapakket voor uw zelfbouw camper. Een email sturen met uw wensen mag natuurlijk ook.

Waarom bieden jullie samengestelde sets aan? 

Zelf een camper bouwen is een fantastische klus! Het opbouwen en bedenken van een elektrisch systeem kan een lastige klus zijn. Wij vinden het zelf fijn als je het wiel niet telkens opnieuw hoeft uit te vinden. U waarschijnlijk ook! Daarom hebben we op basis van jarenlange ervaring en levering aan zelfbouwers elektra pakketten samengesteld die zorgen voor een juiste energievoorziening in uw camper.

Niets teveel, maar zeker niet te weinig. De berekeningen met betrekking tot accucapaciteit, kabeldiktes, juiste zekeringen hebben wij voor u gedaan. Het enige waar u  na aanschaf op kan concentreren is het aanleggen van de elektrische installatie. De pakketten zijn namelijk echt compleet inclusief bedrading, kabeloogjes etc.

Welke pakketten of sets bieden jullie?

We bieden pakketten op maat aan, van eenvoudig tot luxe. Dus alle beschreven pakketten kunnen volledig aangepast aangeboden worden.  Bel of mail ons om hierover in gesprek te gaan.

Wat kost een elektrapakket bij jullie? 

Dit is afhankelijk van de wensen en het type voertuig wat u wenst om te bouwen, maar hieronder toch een indicatie:

 • Startpakket met goede accu, lader, zekeringkast, walstroomaansluiting, aardlekautomaat, koppeling tussen dynamo en woonaccu, bekabeling voor 12V en 230V, stopcontacten, USB laadpunt, alle zekeringen, een stroomschema op maat, huurgereedschap,  zonder omvormer of zonnepaneel vanaf €1450,-
 • Elektrapakket met alle artikelen uit het startpakket, een accu met meer capaciteit, een omvormer voor laptoplader en kleine elektrische apparatuur + een zonnepaneel vanaf €1950,-
 • Luxe elektrapakket met alle artikelen uit het startpakket, een grote woonaccu of een 100 Ah Lifepo4 accu, een omvormer voor grote elektrische verbruikers op 230V tot 1600 watt, zonnepaneelset met 1 of meerdere panelen vanaf €2900,- Bij meerdere of grotere Lifepo4 accu’s loopt dit bedrag nog wat hoger op.

Bouwen jullie ook voor ons in als we het zelf niet zien zitten? 

Met onze begeleiding en inbouwhandleiding kunt u het meeste zelf doen. Natuurlijk kunnen we dit ook (deels)voor u verzorgen. De opbouw van het elektrapakket verloopt bij ons in twee fases. In de eerste fase leggen we alle bekabeling aan en monteren de optionele zonnepanelen en walstroomaansluiting. Dan kunnen jullie aan de slag om alles binnen in te bouwen en af te werken. In de tweede fase monteren wij alle componenten, sluiten alles aan elkaar aan en leveren de installatie werkend op.

De installatie compleet inbouwen kost, afhankelijk van hoe uitgebreid het pakket is, tussen de €1150,- en €1600,-.

 • Inventariseer

  Wat heb ik nodig?

 • Kies

  Welk pakket past ongeveer bij mijn wensen?

  Kies

 • Neem contact op

  Bel of mail ons

 • Controle en order

  Wij gaan aan de slag!

  Controle en order

 • Ophalen

  De bouw kan beginnen!

X