Distributieriem vervangen

Distributieriem of ketting vervangen

Distibutieriem vervangen, wanneer?

Wanneer uw distributieriem vervangen moet worden, is bij elk automerk verschillend. Gemiddeld tussen de 60.000 en 100.000 km. Het is een belangrijk onderdeel van uw motor. De riem of ketting zorgt ervoor dat waterpomp en de nokkenas word aangedreven die op zijn beurt de kleppen bedient. De kleppen in de cilinderkop moeten op het juiste moment openen en sluiten. Dit is van belang voor een optimale verbranding.

De distributieriem is van rubber en verouderd door draaiuren of door de jaren heen. Uitdroging kan leiden tot breuk, dit heeft grote motorschade, zoals gebroken kleppen en drijfstangen tot gevolg. Het is dus zaak om deze tijdig te vervangen. Bij Ventura Carservice in Barneveld word daarom bij elk garagebezoek gecontroleerd wanneer de riem aan vervanging toe is.

Wilt u weten wat de vervangingstermijn is voor uw distributieriem? Informeer daarnaar, wij hebben alles hierover in onze documentatie staan. Door slim in te kopen kunnen wij u serieus voordeel bieden, Bel ons op 085-4019880 en krijg direct een offerte!

Distributieriem vervangen, wat hoort erbij?

Als wij een distributieriem aanbieden, is dat altijd inclusief nieuwe loop/spanrollen, waterpomp, koelvloeistof, arbeid en gebruik van  afstelgereedschap. Door alles  op en om de riem te vervangen komt u geen twee keer voor een tijdrovende reparatie te staan en blijft uw nieuwe distributieriem in optimale conditie. Alleen zo bent u verzekerd van jaren plezier van uw motor.

Distributieketting vervangen

De distributieketting heeft dezelfde functie als de riem, namelijk het aandrijven van de nokkenas. De ketting word zo ontworpen dat deze een autoleven mee moet gaan. Echter, bij vervuiling in de motor, ontwerp en fabricagefouten rekken deze kettingen regelmatig te ver op. Uw motorstoringslampje gaat dan branden. Wij kunnen de fouten die er in de motorcomputer staan uitlezen en een juiste diagnose stellen.
De monteurs bij Ventura Carservice hebben ervaring in het vervangen van kettingen van o.a. VW/Audi 1.4 TFSI, Toyota, BMW 316 en 318, Mercedes, VW/Audi 3.2 V6, VW/Audi 1.2 motoren.

Ga direct naar:

  • Heldere afspraken - advies op maat

  • Altijd overleg vóór reparatie

  • Monteurs vol passie, vakkennis en interesse

  • Ruime werkplaats - modernste apparatuur

  • Flexibel - 24/6 of klaar terwijl u wacht

X