Bandenservice

Banden service Barneveld

Bandenservice in regio Barneveld

Banden slijten bij kilometers maken en drogen soms uit na verloop van jaren. Bij Ventura in Barneveld monteren we banden tot wel 22 inch. Alle merken en maten zijn leverbaar, ook whitewall banden, speciale camperbanden en aanhangwagen banden. Ons huismerk is een betaalbaar alternatief voor de bekende en dus dure merken. Ook voor losse montage en balanceren van zelf aangeleverde banden hanteren we scherpe tarieven.

Welke band onder mijn auto?

Vanaf de fabriek word elke auto geleverd op banden die optimaal geschikt zijn voor uw auto. Deze zijn getest op wegligging, verbruik en slijtage. Informeer naar de fabrieksmontage bij aanschaf van nieuwe banden. Als u niet teveel kilometers maakt of gewoon goedkoper uit wilt zijn kunt u kiezen voor een alternatief of ons huismerk banden. Elke nieuwe band word geleverd met een zogenaamd bandenlabel.

Bandenlabel, wat kan ik daar op zien?

Vanaf 2012 zit er op elke nieuwe band een bandenlabel. Deze geeft een cijfer voor de wegligging nat en droog, het geluid en het verbruik met deze banden. U kunt als koper een bewuste keuze maken. Voor meer informatie over het bandenlabel gaat u naar www.anwb.nl/bandenlabel .

Bandreparatie, wat is veilig?

Vroeger werd er bij een lekke band een “prop geschoten”. Dit doet de monteur van de buitenkant. Bij het rijden met een zachte band kan de structuur van de band inwendig beschadigen. Dit is van de buitenkant niet te zien.

Om zeker te zijn van een veilige band moet deze gedemonteerd worden om de binnenzijde te controleren. Hierna kan er vanaf de binnenzijde een “parapluplug” aangebracht worden in het gat. Dit is een plug en plakker in één. Hierna word de band weer gemonteerd en gebalanceerd. Zo kunt u de band weer veilig gebruiken.

Ga direct naar:

  • Heldere afspraken - advies op maat

  • Altijd overleg vóór reparatie

  • Monteurs vol passie, vakkennis en interesse

  • Ruime werkplaats - modernste apparatuur

  • Flexibel - 24/6 of klaar terwijl u wacht

X